Over mij


Ik geloof in de kracht van aandacht geven

Theo Tijs Fysiotherapeut BredaAandacht voor uw klachten groot of klein, aandacht voor uw vooruitgang, kortom aandacht voor u als persoon. In het menselijk lichaam is alles met elkaar verbonden. Vaak werkt het zo dat als er op een bepaald gebied een klacht behandeld wordt, er zich elders in het lichaam een klacht aandient of aan de oppervlakte komt. We spreken dan van een klachtenpatroon.

Als u bij een fysiotherapeut komt, hebt u vaak al geruime tijd klachten. Misschien heeft u al hulp gehad, maar nog onvoldoende resultaat bereikt. Ik ga samen met u op zoek naar een oplossing en ben pas tevreden als de klachten verdwijnen of sterk verminderen, zodat er weer ruimte voor geluk is in uw leven!

Dry needling

Het menselijk lichaam zit complex in elkaar. Ook als u goed voor uw lichaam zorgt door gezond te eten en voldoende te bewegen kunnen klachten ontstaan. Mijn doel is om samen met u deze klachten te laten verdwijnen. De techniek waarmee ik al geruime tijd successen boek is dry needling. Met deze techniek weet ik de juiste spierspanningen te behandelen waardoor klachten verdwijnen of sterk verminderen.

Waarom een specialisatie?

Het vak fysiotherapie blijf continu in ontwikkeling. Ik blijf hiervan op de hoogte door verschillende post hbo-studies te volgen. Eén van de cursussen die ik volgde, gaf mij het inzicht dat het geven van aandacht enorm belangrijk is voor een voorspoedig herstel. Het heeft mijn visie op mijn werk verder ontwikkeld. Als u bij mij binnenkomt, zie ik u als mens in zijn geheel, niet alleen als een knie of rug of waar de hoofdklacht zich ook bevindt.

Vervolgens ben ik de opleiding Dry Needling gaan doen. Het is een zeer effectieve behandelmethode om patiënten van pijnklachten, spierkrachtvermindering en stijve gewrichten af te helpen. Tijdens mijn opleiding was mijn vrouw zwanger van onze eerste dochter. Tijdens haar zwangerschap had ze last van haar bekken waardoor ze veel pijn had en ze werd ook extra beperkt in haar bewegingen. Ik heb haar behandeld met Dry Needling, waardoor haar klachten zo sterk verminderden dat zij op een prettige manier haar zwangerschap kon voldragen. Ik zag van dichtbij wat het effect van deze methode is. Ik heb mijn opleiding afgerond en ging deze methode toepassen binnen de praktijken waarvoor ik werkzaam was. Al snel gingen patiënten speciaal naar mij vragen omdat ze zoveel baat hadden bij mijn manier van behandelen. Met de specialisatie in Dry Needling kreeg ik extra voldoening van mijn vak als fysiotherapeut.

En ik kreeg een droom om mijn eigen praktijk op te zetten. Mijn praktijk waarin ik 100% aandacht heb voor u als mens. Doelgericht werken met een maximaal resultaat, dat is waar ik voor sta. Mijn doel is om u met een glimlach de deur uit te zien gaan.